Reklama
  • Wtorek, 19 lipca 2016 (13:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 1 kg ziemniaków, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 40 dag mielonego mięsa, np. wieprzowo-wołowego, 3-4 łyżki pasty pomidorowej, 1 łyżka mąki pszennej, 1 szklanka bulionu warzywnego, 100 ml czerwonego wina, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lipca 2016 (14:00)

    Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa, sól, pieprz, bułka tarta do zagęszczenia, 1 jajko, 160 g żółtego sera typu edamski, mąka, 2 jajka do panierki, bułka tarta do panierki, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lipca 2016 (14:00)

    Sładniki: 2 kromki pieczywa tostowego, 100 ml śmietany 12 proc., 400 g mielonego mięsa z indyka, sól, pieprz, 1 łyżka cukru, 1 cukinia, 4 podłużne plastry boczku, 30 ml oleju, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów (400 g), 1 mała papryczka chili, 10 liści bazylii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lipca 2016 (14:00)

    Składniki: 2 cebule, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 4 łyżki bułki tartej, 6 dag parmezanu, 4 łyżki mleka, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka suszonych włoskich ziół, 2 łyżki oleju, 1 puszka pomidorów, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 12,5 dag sera mozzarella.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 15 lipca 2016 (15:05)

    Składniki na 4-6 porcji. Piure: 50 dag ziemniaków, 1/2 szkl. śmietanki 30%, 10 dag żółtego sera, po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pieprzu, sól. Mięso: 40 dag mięsa mielonego, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, po 1/3 łyżeczki kurkumy i ostrej papryki, 1/2 szkl. bulionu, olej. Dodatkowo: 30 dag pokrzywy, 1 łyżka masła, 2 łyżki śmietany 18%, szczypta majeranku i pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 lipca 2016 (14:00)

    Składniki: • kilogram mięsa mielonego z indyka • 3 duże marchewki • 10 czarnych oliwek • jajko • łyżka mielonego lnu • sól • pieprz • olej • bułka tarta; sos: • 2 szkl. przecieru pomidorowego • sól • pieprz • zioła prowansalskie • słodka papryka • oliwa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 lipca 2016 (08:05)

    Składniki na 12 porcji: 50 dag wątróbek drobiowych, 30 dag surowego boczku, 1 cebula, 15 dag masła, 100 ml czerwonego wina, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 lipca 2016 (08:05)

    Składniki: 1 szklanka ryżu, 60 dag mięsa mielonego, 2 cebule, 1 jajko, bułka tarta, 1-2 ząbki czosnku, olej, 1 puszka pomidorów, 5 dag żółtego sera, bazylia, migdały w płatkach, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:10)

    Składniki na 2 porcje: • 30 dag sznycli z indyka • 15 dag jogurtu • 30 dag marchewki • 30 dag kalarepki • 15 dag fasolki szparagowej • łyżka soku z cytryny • sałata • natka • sól • pieprz • olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (11:05)

    Skład na 8 porcji: ● 250 ml maślanki ● 5 jajek ● 250 g mąki ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 100 g marchwi ● pęczek rzodkiewek ● 100 g cukinii ● 400 g mięsa mielonego ● 5 łyżek bułki tartej ● 300 g serka śmietankowego ● łyżeczka musztardy ● 150 g kwaśnej śmietany ● sól, pieprz, słodka papryka ● olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0