Reklama
  • Środa, 14 grudnia 2016 (11:05)

    Skład na 6 porcji: ● 750 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego ● 400 g twarogu śmietankowego ● po pęczku bazylii i pietruszki ● 3 cebule ● jajo ● ząbek czosnku ● 150 g marynowanej papryki ● sól i pieprz ● czerstwa kajzerka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (11:05)

    Skład na 8 porcji: ● 1 kg mięsa mielonego z kurczaka i indyka ● cebula ● 3 jaja ● 9 łyżek bułki tartej ● 200 g sera żółtego w plastrach ● 180 g szynki w plastrach ● 2 łyżki ostrej musztardy ● 300 g ziemniaków ● pieprz, sól, oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (11:05)

    Skład na 8 porcji: ● 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ● 5 jaj ● nieduża główka kapusty włoskiej ● czerstwa kajzerka ● 2 średnie cebule ● ząbek czosnku ● łyżka musztardy ● pieprz i sól do smaku ● pół pęczka natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł Skład na 4 porcje: ● 4 średnie cebule ● 200 g ziemniaków ● 200 g mięsa mielonego ● olej ● 80 ml mleka ● 200 g pomidorów ● łyżka mąki pszennej ● 1–2 łyżki masła ● 50 g tartego żółtego sera ● 1–2 ząbki czosnku ● sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 6-8 porcji: 1 główka kapusty włoskiej, 1 kg mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego, 5 jajek, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Składniki (4 porcje): ● 400 g dyni ● 100 ml mleka ● duża pierś kurczaka ● garść ryżu ● łyżka posiekanej natki pietruszki ● średnia marchewka ● małe jajko ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: • pół kg mielonego mięsa wołowego • papryczka chili • 2 ząbki czosnku • 2 szalotki • puszka pomidorów pelati • sól • pieprz • suszona kolendra i bazylia • mąka • olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Składniki: na 6 porcji: 20 dag soczewicy, mniejsza dynia hokkaido, 3 ząbki czosnku, około 4 łyżek oleju, kilka gałązek tymianku , 4 pomidory, sól, pieprz, troszkę tłuczonego kminku i cynamonu, cukier do smaku, szczypior z 2 dymek, cebula. Klopsiki: 40 dag mięsa mielonego, cebula, papryczka chili, 3 łyżki siekanej natki pietruszki, ok. 2 łyżek bułki tartej, sól, pieprz, jajko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    Składniki: włoszczyzna (4 marchewki, 3 pietruszki – korzeń + natka, seler – korzeń + liście, por) ● ok. 300 g ziemniaków ● mieszanka mroż. warzyw, np. z groszkiem, fasolką szparagową (ew. czerwoną fasolą) czy kalafiorem ● 2 liście laurowe ● 3 ziarenka ziela ang. ● sól morska ● opcjonalnie: kilka łyżek makaronu ● olej ● koperek do podania. Pulpeciki: ● 500 g mięsa miel. z indyka lub kurczaka ● jajko ● 2 łyżki bułki tartej ● ząbek czosnku ● łyżka posiekanej natki ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: Klopsy: 1 kg mielonej wołowiny, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, sól, pieprz, słodka papryka, cząber, majeranek, rozmaryn, szałwia, olej do smażenia. Sos: 15 dag mozzarelli w wiórkach, 2 duże cebule, 1 czerwona papryka, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego, 500 ml bulionu wołowego, 2 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0