Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 cebula, 60 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 jajko, bułka tarta, 8 małych trójkącików serka topionego, 3 łyżki mąki, olej, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa mielonego wołowego lub drobiowego, 30 dag grzybów (leśnych lub pieczarek), 500 ml bulionu, 150 ml gęstej śmietany 18 proc., 1 duża cebula, 1 jajko, 4 łyżki mąki, 4 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kilka gałązek natki pietruszki, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (11:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 50 dag mielonego mięsa, 1 jajko, 1 czerstwa bułka kajzerka, 2 cebule, 75 dag grzybów, 1-2 ząbki czosnku, ¼ szklanki wytrawnego białego wina, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 łyżeczka suszonego tymianku, 4 łyżki masła, olej do smażenia, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Kotleciki: 40 dag mięsa mielonego wołowego • 1/2 czerstwej kajzerki • 1/2 szklanki mleka • jajko • szczypta słodkiej papryki • 1/2 marynowanej papryki • 1/2 szklanki sezamu • olej do smażenia • sól • pieprz Sos: 20 dag mieszanki warzyw chińskich • łyżka masła • 3 łyżki musztardy • 2 łyżki miodu • 1/2 szklanki białego półsłodkiego wina • 2 łyżki śmietany 18% • łyżka mąki • natka pietruszki do dekoracji • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Pulpety: puszka czerwonej fasoli • 15 dag mięsa mielonego wołowego • 2 łyżki sezamu • jajko • olej do smażenia • sól • pieprz Sos: po puszce krojonych pomidorów i kukurydzy • 10 dag ryżu basmati • 20 dag sera cheddar • cebula • czerwona papryka • olej do smażenia • szczypta ziół prowansalskich • liście bazylii • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Placki: szklanka mąki • łyżka masła • jajko • szczypta słodkiej czerwonej papryki i oregano • łyżeczka proszku do pieczenia • olej • sól Kotleciki: 30 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego • 2 łyżki bułki tartej • jajko • sól • pieprz • olej Zapiekanka: 2 czerwone papryki • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 4 łyżki pikantnego ketchupu • 2 jajka • 3 cebule • 2 ząbki czosnku • szczypta papryki chilli • olej • 200 ml śmietany • 20 dag żółtego sera • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 8 sztuk: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 10 dag sera gouda, 20 dag kurek, 1 paczka mrożonego szpinaku, po 200 ml bulionu i śmietany 18 proc. , 2-3 ząbki czosnku, 6 łyżek kaszy manny, sól, pieprz, 3 łyżki masła, olej do smażenia, kilka gałązek natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    1 kg dojrzałych pomidorów, 2 cebule, 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 10 dag owczego sera, 1/2 pęczka tymianku, 2 łyżki oleju, sól, świeżo mielony biały pieprz, słodka papryka w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 2 bakłażany • 50 dag mięsa mielonego • cebula • 2 łyżki ketchupu • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • mieszanka sałat • 2 łyżki oliwy • olej • ostra i słodka papryka • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki (4-6 porcji): ● 1 średnia kapusta ● 700 g mięsa mielonego ● 1,5 szklanki ryżu ● 2 cebule ● 3 marchewki ● 500 ml bulionu ● mały przecier pomidorowy ● łyżka oleju ● jajko ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0