Reklama
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    Składniki: 70 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 pszenne tosty, ok. 25 małych pomidorków, 120 ml mleka do namoczenia tostów, 1 mała cebula, 1 jajko, 1 szkl. ugotowanego ryżu (ew. pęczaku), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki orzeszków piniowych, sól, pieprz, suszona bazylia, trochę oliwy do skropienia pieczeni i posmarowania formy, listki świeżej bazylii do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    1 kg mielonego mięsa drobiowego, 2 jajka, 1 czerstwa bułeczka, 2 średnie marchewki, 1 mała puszka kukurydzy, 1 mała puszka zielonego groszku, 2 czubate łyżki ostrej musztardy, kilka gałązek natki pietruszki, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    80 dag karkówki, 20 dag wątróbek drobiowych, 15 dag surowego boczku, 1 duża cebula, 8 jajek, 1 czerstwa kajzerka, 120 ml mleka, 2 łyżki masła, zioła prowansalskie, mielona słodka papryka, sól, pieprz, tłuszcz i tarta bułka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    80 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag sera feta, 2 kromki chleba tostowego, 1 ząbek czosnku, 5 dag startego żółtego sera (np. gouda), 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 jajko, sól, mielony czarny pieprz, tłuszcz do posmarowania formy, kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (11:05)

    Składniki:  2 cebule, 7 łyżek oleju, 800 g mięsa mielonego, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki zielonego pesto, 100 twarożku naturalnego, 1 łyżka bułki tartej, sól, pieprz, 400 g ziemniaków, 100 g startego sera gouda, 2 cukinie, 1 czerwona i 1 żółta papryka, 200 g pomidorków cherry, 2-3 łodygi oregano

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Składniki: 200 g ryżu jaśminowego, 1 granat, 3 daktyle, 500 g mielonego mięsa, 1 jajko, 1 cebula, 100 g bułki tartej, 30 ml mleka, sól, pieprz, 500 ml bulionu, łyżka oleju

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 1 kg mięsa mielonego (mieszanego) , 2 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki musz tardy z gorczycą, 1-2 jajka, bułka tarta, po strąku czerwonej i żółtej papryki , sól, pieprz , pikle w musztardowej zalewie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego, olej, 1 pęczek natki, 3 cebule, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, 40 dag małych pieczarek, 100 ml białego wina 31 szklanka bulionu, masło, 1 szklanka kremówki 30 proc., żurawina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 października 2016 (13:07)

    Składniki: po 1 żółtej i czerwonej papryce, 4 duże pomidory, 2 marchewki, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 80 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 6 dag startego parmezanu, 4 łyżki mleka, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki oleju, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka octu winnego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz, posiekana natka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 października 2016 (13:06)

    Klopsy: 500 g mielonego mięsa ● namoczona w mleku kajzerka ● jajko ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● natka ● 2 łyżki musztardy. Sos: ● 1/2 szklanki bulionu ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 3 pomidory ● łyżka musztardy , przyprawy: ● sól, pieprz, papryka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0