Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Szklanka letniego mleka, 7 g (torebka) suszonych drożdży, duża szczypta cukru, 2 i 1/2 szklanki pszennej mąki, sól, łyżka oliwy, jajko, roztrzepane, 2 łyżki ziaren sezamu. Farsz: łyżka oliwy, cebula, drobno posiekana, 2 ząbki czosnku, posiekane, 500 g mięsa mielonego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki zataru, 2 łyżeczki mielonego kuminu, 1/4 szklanki natki, posiekanej, skórka starta z 1/2 cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Składniki: 500 g mielonej wołowiny, 1/2 szklanki bułki tartej, cebula, starta na tarce, jajko, roztrzepane, 2 łyżki musztardy, 4 bułki, rozkrojone, kilka liści sałaty lodowej, 2 pomidory, w plasterkach, olej do smażenia, sól, pieprz. Dressing: 1/2 szklanki majonezu, 2 łyżki koperku, posiekanego, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, mały ząbek czosnku, rozgnieciony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Składniki: łyżka oliwy (plus oliwa do smażenia), mała cebula, posiekana 750 g mielonej baraniny (może być wieprzowina), 2 ząbki czosnku, rozgniecione, 2 łyżeczki mielonego kuminu, łyżka mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki mielonego chilli, 1/2 szklanki orzechów piniowych, posiekanych i prażonych, jajko, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 września 2016 (08:00)

    Skład na 6 porcji: ● duża główka kalafiora ● 400 g mięsa mielonego ● cebula ● jajko ● 30 g bułki tartej ● łyżeczka musztardy ● 50 g sera gouda ● 2 plasterki boczku ● 2 papryczki chili ● sól i pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mieszanego mięsa mielonego, 3 cukinie, 2 cebule, 50 dag pomidorów, 1 szklanka tartego żółtego sera, 1/2 pęczka oregano, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mieszanego mięsa mielonego, 1/2 główki kapusty, 2 małe cebule, 75 dag ziemniaków, 1 puszka pomidorów, 20 dag tartego sera gouda, 1 ząbek czosnku, po 1/2 szklanki mleka i bulionu, 2 łyżki mąki, 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 75 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 czerwone papryki, 2 cebule, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 2 cebule, 40 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 5 dag czarnych oliwek bez pestek, 2 papryczki pepperoni, 1 ogórek, olej, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mielonej wołowiny, 1 szklanka czerwonej fasoli, 3 kolorowe papryki , 2 cebule, 1 puszka pomidorów, 2 ząbki czosnku, 1/2 paczki mrożonej małej kukurydzy, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, olej, po 1/2 łyżeczki chili i kminu rzymskiego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 września 2016 (08:10)

    Składniki: 25 dag mięsa mielonego, 2 bułki do hamburgerów, 200 ml sosu tzatziki, 2 liście sałaty, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 1-2 pomidory, pół ogórka, 1 czerwona cebula, granulowany czosnek, oregano, tymianek, chili w proszku, keczup, garść czarnych oliwek 3olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0