Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:07)

    Składniki: 2 bakłażany, 5 łyżek oliwy, 1 cebula, 1 zą bek czosnku, olej, 30 dag mielonej wołowiny, pieprz, 1 łyżka koncentratu pomid., zioła prowansalskie, 1 op. mieszanych sałat z roszponką, sól, 2 łyżki octu owocowego, po pół pęczka natki i szczypioru, 50 dag serka śmietankowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 września 2016 (08:05)

    Składniki: 1 kajzerka, 1 szkl. mleka, 2 cebule, jajko, 1/2 kg mielonego mięsa, 1 czerwona papryka, sól, 3 łodygi selera naciowego, 2-3 ząbki czosnku, pieprz, 2 łyżki masła, 1 puszka pomidorów, 1 szkl. bulio- nu, zioła prowa- nsalskie, liść laurowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 września 2016 (08:00)

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego, bakłażan, sól, 2 łyżki kaszy kuskus, 2 ząbki czosnku, cebula,olej, jajko

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:06)

    Klopsiki: ● 500 g mielonego mięsa wołowego (lub wieprzowo-wołowego) ● namoczona w mleku kajzerka ● cebula ● jajko ● 2 ząbki czosnku ● pęczek natki ● 2 łyżki musztardy ● olej lub masło klarowane do smażenia ● sól, pieprz. Sos: ● 1/2 szkl. bulionu ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 3 pomidory ● łyżka musztardy ● sól, pieprz, papryka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (10:05)

    Składniki na 4 porcje: produkty podstawowe: 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 4-5 łyżek zimnej wody produkty na sos : 250 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 ogórek, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku przyprawy: 1 łyżka przyprawy do kebabu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (08:00)

    Składniki: 2 pęczki natki pietruszki, 3 cebule, sól, suszone płatki chili, 15 dag ziemniaków, 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka mielonej słodkiej papryki, 1 jajko, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta kuminu, 4 łyżki oliwy, 2 pomidory.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 września 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: Ciasto: 4 jajka • 1,5 szklanki mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • ćwierć szklanki oleju • szczypta soli • szczypta pieprzu • szczypta suszonego tymianku • 3 pomidory • olej do smażenia • bakłażan. Pulpety: 30 dag mielonej baraniny • cebula • jajko • 2 łyżki bułki tartej • olej do smażenia • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 września 2016 (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 50 dag łopatki wieprzowej • 1 cebula • 5 jaj • 1/2 szklanki bułki tartej • olej do smażenia • zioła prowansalskie • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 września 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Makaron spaghetti • 25 dag pomidorków koktajlowych • 1/2 pęczka natki pietruszki • 3 łyżki oleju czosnkowego • 5 dag orzeszków piniowych. Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo–wieprzowego • 1 jajko • 2 łyżki startego parmezanu • 3 łyżki bułki tartej • cebula • olej do smażenia sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 września 2016 (14:00)

    Składniki na 8 porcji: 1 op. ciasta francuskiego, 60 dag mielonego mięsa, 2 duże cebule, 20 dag małych pieczarek, 20 dag pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 1 chili, 1 łyżka masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, 1 puszka pomidorów krojonych, 3 łyżki keczupu, suszone zioła włoskie, 15 dag mozzarelli, masło do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0