Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Amerykańskie hamburgery

Składniki: 500 g mielonej wołowiny, 1/2 szklanki bułki tartej, cebula, starta na tarce, jajko, roztrzepane, 2 łyżki musztardy, 4 bułki, rozkrojone, kilka liści sałaty lodowej, 2 pomidory, w plasterkach, olej do smażenia, sól, pieprz. Dressing: 1/2 szklanki majonezu, 2 łyżki koperku, posiekanego, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, mały ząbek czosnku, rozgnieciony.

Reklama

1. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, cebulą, jajkiem i musztardą. Przypraw do smaku i podziel na 4 porcje.

2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.

3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu.

4. Podgrzej bułki w piekarniku. Na spodach ułóż liście sałaty. Następnie ułóż burgery i plasterki pomidorów. Udekoruj dressingiem. Na talerzu przykryj wierzchem bułki.

5. Podawaj jeszcze ciepłe, z piklami.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.