Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (13:28)

    Befsztyk z cebulką

Składniki: 25 dag mięsa mielonego wołowego, 25 dag mięsa mielonego indyczego, 8 cebul, jajko, mąka ziemniaczana zmieszana z pszenną, sól, pieprz, cukier, przyprawa gyros, 3 łyżki mleka, tłuszcz.

W misce wymieszaj oba mięsa mielone. Dodaj jajko i mleko. Jedną cebulę pokrój, podsmaż. Kiedy lekko przestygnie, dodaj do mięsa.

Reklama

Wsyp do smaku szczyptę soli, pieprzu, cukru, przyprawy gyros. Dokładnie wyrób masę. Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i usmaż.

Pozostałe 7 cebul pokrój, obsmaż. Kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż cebulą. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180˚C.

Porcje 8. Przygotowanie 60 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 390 kcal.

Przepis przysłała Anna Barwińska ze Swarzędza.

Bella Relaks
Więcej na temat:przepis | Bari

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.