Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (09:05)

    Chili con carne

Składniki na 8 porcji: ● pół kg mielonej wołowiny ● cebula ● 4 ząbki czosnku ● papryka czerwona i zielona ● chili ● szklanka czerwonego wina ● po puszce krojonych pomidorów, fasoli i kukurydzy ● olej ● przyprawy: ostra papryka, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru.

❶ Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso. Gdy wołowina się podsmaży, podlej składniki szklanką wina i trzymaj na ogniu, aż płyn odparuje.

❷ Papryki potnij w paski, chili posiekaj. Dołóż na patelnię i podsmaż.

Reklama

❸ Dodaj pomidory z sosem i duś 20 minut.

❹ Na koniec dorzuć fasolę oraz kukurydzę i dosyp przyprawy. Podgrzewaj danie ok. 10 minut. Gotowe podawaj z pieczywem.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 bardzo duże czerwone cebule, 40 dag mielonego mięsa indyka (ew. mieszanego mielonego mięsa), 20 dag wędzonego boczku, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 marchewka, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.