Reklama
  • Piątek, 10 października 2014 (10:00)

    Czosnkowe klopsiki

Składniki: pół kg mieszanego mielonego mięsa, cebula, 2 łyżki posiekanego koperku, jajko, 1/3 szklanki bułki tartej, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, 10 dag pieczarek, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 20 dag śmietany 18-proc., olej, po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej.

1. Cebulę i czosnek posiekaj. Mielone mięso wyrób z jajkiem, cebulą, czosnkiem, bułką tartą i koperkiem. Przypraw. Z masy uformuj pulpeciki.

Pieczarki pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pulpeciki. Dodaj pieczarki, podduś.

Reklama

2. Śmietanę rozrób ze 100 ml wody. Dodaj czosnek granulowany i mąki, dobrze wymieszaj. Zalej pulpety, podduś, przypraw.

Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:pieczarki | klopsiki

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 50 dag mielonego mięsa, 1 jajko, 1 czerstwa bułka kajzerka, 2 cebule, 75 dag grzybów, 1-2 ząbki czosnku, ¼ szklanki wytrawnego białego wina, 250 ml śmietanki kremówki 30... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.