Reklama
  • Poniedziałek, 22 września 2014 (08:36)

    Gołąbki

Składniki: 10 zblanszowanych liści kapusty, 80 dag mięsa mielonego, 2 torebki ryżu, 2 ce bule, pieprz, sól, czosnek granulowany, jajko, 10 śliwek

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na oliwie. Ugotuj ryż, odcedź i wystudź. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie wymieszaj.

Na liściu ułóż farsz, a w jego środek włóż śliwkę, zawiń kapustę. Na dno garnka wyłóż liście kapusty. Gołąbki układaj obok siebie i duś do miękkości. Przed podaniem możesz je polać musem śliwkowym.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:gołąbki | na

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag mięsa mielonego, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki, mleko, 1 papryczka chili, 1 kajzerka, 1 jajko, korzeń imbiru ok. 2 cm, cynamon , sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.