Reklama
  • Poniedziałek, 22 września 2014 (08:36)

    Gołąbki

Składniki: 10 zblanszowanych liści kapusty, 80 dag mięsa mielonego, 2 torebki ryżu, 2 ce bule, pieprz, sól, czosnek granulowany, jajko, 10 śliwek

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na oliwie. Ugotuj ryż, odcedź i wystudź. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie wymieszaj.

Na liściu ułóż farsz, a w jego środek włóż śliwkę, zawiń kapustę. Na dno garnka wyłóż liście kapusty. Gołąbki układaj obok siebie i duś do miękkości. Przed podaniem możesz je polać musem śliwkowym.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:gołąbki | na

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.