Reklama
  • Poniedziałek, 22 września 2014 (08:36)

    Gołąbki

Składniki: 10 zblanszowanych liści kapusty, 80 dag mięsa mielonego, 2 torebki ryżu, 2 ce bule, pieprz, sól, czosnek granulowany, jajko, 10 śliwek

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na oliwie. Ugotuj ryż, odcedź i wystudź. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie wymieszaj.

Na liściu ułóż farsz, a w jego środek włóż śliwkę, zawiń kapustę. Na dno garnka wyłóż liście kapusty. Gołąbki układaj obok siebie i duś do miękkości. Przed podaniem możesz je polać musem śliwkowym.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:gołąbki | na

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 czerwone papryki, 2 cebule, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki masła, 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.