Reklama
  • Środa, 11 marca 2015 (08:05)

    Gołąbki

Składniki: 10 zblanszowanych liści kapusty, 80 dag mieszanego mięsa mielonego , 2 torebki ryżu, jajko, 2 cebule, sól, pieprz, czosnek granulowany, 10 śliwek

Cebule pokrój w kostkę i obsmaż na oliwie. Ugotuj ryż, odcedź i wystudź. Wymieszaj z mięsem, jajkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem.

Całość dokładnie wymieszaj. Na liściu ułóż farsz, a w jego środek włóż śliwkę, zawiń kapustę. Na dno garnka wyłóż parę liści. Gołąbki ułóż obok siebie i duś do miękkości. Przed podaniem możesz je polać musem śliwkowym.

Reklama

Do gołąbków możesz podać kawałki pieczonych ziemniaków.

Na żywo
Więcej na temat:gołąbki | Ca | cebula

Zobacz również

  • Składniki: 10 dag ryżu, 1 czerstwa bułka, cebula, 1 szkl. mleka, 1 kapusta włoska, jajko, 3/4 kg mielonego mięsa, 1 kg ziemniaków, 1 łyżka masła , 1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.