Reklama
  • Poniedziałek, 23 lutego 2015 (10:05)

    Gołąbki bez zawijania

Składniki: kapusta pekińska, 1/2 kg mięsa mielonego, 20 dag ryżu, jajko, 15 dag pieczarek, cebula, bułka, tarta, sól, pieprz, majeranek, olej, ew. przyprawa do mięsa

1. Kapustę sparzam i siekam. Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę. Dokładam mięso i doprawiam. Ryż gotuję i studzę.

Reklama

2. Kapustę mieszam z ryżem i mięsem. Dodaję jajko oraz przyprawy. 3. Z masy formuję gołąbki. Każdy obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na złoty kolor. Czasami podaję polane sosem pomidorowym albo pieczarkowym.

4. Idealnie smakują też w połączeniu z surówką kapusty pekińskiej.

Przygotowanie 40 min

Porcja 350 kcal

Przepis na 4-6 porcji

Więcej na temat:przepis | gołąbki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonej karkówki, 1 cebula, 1/2 pęczka kolendry, 1 żółtko, 1 łyżka bułki tartej, 3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, świeży imbir (kawałek wielkości włoskiego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.