Reklama
  • Poniedziałek, 23 lutego 2015 (10:05)

    Gołąbki bez zawijania

Składniki: kapusta pekińska, 1/2 kg mięsa mielonego, 20 dag ryżu, jajko, 15 dag pieczarek, cebula, bułka, tarta, sól, pieprz, majeranek, olej, ew. przyprawa do mięsa

1. Kapustę sparzam i siekam. Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę. Dokładam mięso i doprawiam. Ryż gotuję i studzę.

Reklama

2. Kapustę mieszam z ryżem i mięsem. Dodaję jajko oraz przyprawy. 3. Z masy formuję gołąbki. Każdy obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na złoty kolor. Czasami podaję polane sosem pomidorowym albo pieczarkowym.

4. Idealnie smakują też w połączeniu z surówką kapusty pekińskiej.

Przygotowanie 40 min

Porcja 350 kcal

Przepis na 4-6 porcji

Więcej na temat:przepis | gołąbki

Zobacz również

  • 2 kromki chleba tostowego, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 80 dag mieszanego mielonego mięsa, 12,5 dag żółtego sera, sól, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pieprz, po 1/2 pęczka rozmarynu i natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.