Reklama
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Gulasz z kulkami i kiełkami

Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, kiełki sojowe (z puszki, 41 dag), 300 ml bulionu cielęcego, 40 dag pomidorów krojonych w puszce, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, por, 3 kolorowe papryki, ryż basmati, wegeta, papryka ostra l sól, pieprz

Przygotowanie: Z mięsa uformuj małe kuleczki. Oczyść i pokrój cebulę, paprykę, pora. Kiełki osącz z zalewy.

Kulki mięsne obsmaż na oleju, w trakcie smażenia posyp je wegetą. Kiedy mięso będzie już rumiane, dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż do garnka. Chwilę smaż razem, włóż paprykę oraz pora. Zalej gorącym bulionem cielęcym i duś pod przykryciem 10 min.

Reklama

Do garnka wlej pomidory wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj chwilę, przypraw solą, papryką oraz pieprzem. Na koniec włóż kiełki sojowe i znów chwilę gotuj.

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Podawaj z gulaszem. Już na talerzach możesz posypać posiekaną natką pietruszki.

Porcje 8, Przygotowanie 50 min, Cena 2, 20 zł, Kalorie 370

Takie jest życie
Więcej na temat:gulasz | z | Lorie | ceny | kiełki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Kotlety: 40 dag mielonego mięsa • 2 ząbki czosnku • jajko • 2 łyżki bułki tartej • suszony czosnek niedźwiedzi • chilli. Sos: puszka krojonych pomidorów • czerwona papryka •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.