Reklama
  • Wtorek, 5 listopada 2013 (08:05)

    Kapusta włoska z mięsem mielonym

Składniki: główka włoskiej kapusty, 40 dag mielonego mięsa, 2 cebule, marchewka, pietruszka, olej, 4 ząbki czosnku, 1 litr bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 2 jajka , słodka papryka, sól, pieprz.

Przepis przysłała Anna Dudys z Lipowej

1 Kapustę włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 10 min. Ostudź. Wierzch odetnij, liście ze środka wydrąż. Poszatkuj je, podduś na maśle, przypraw do smaku.

Reklama

2 Cebule i czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na oleju. Ostudź. Wyrób z podduszonymi liśćmi, mielonym mięsem i jajkami. Przypraw. Farszem napełnij kapustę, przykryj wierzchem. Włóż do garnka, wlej bulion. Duś ok. 45 min.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | mięsa

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 bardzo duże czerwone cebule, 40 dag mielonego mięsa indyka (ew. mieszanego mielonego mięsa), 20 dag wędzonego boczku, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 marchewka, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.