Reklama
  • Wtorek, 5 listopada 2013 (08:05)

    Kapusta włoska z mięsem mielonym

Składniki: główka włoskiej kapusty, 40 dag mielonego mięsa, 2 cebule, marchewka, pietruszka, olej, 4 ząbki czosnku, 1 litr bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 2 jajka , słodka papryka, sól, pieprz.

Przepis przysłała Anna Dudys z Lipowej

1 Kapustę włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 10 min. Ostudź. Wierzch odetnij, liście ze środka wydrąż. Poszatkuj je, podduś na maśle, przypraw do smaku.

Reklama

2 Cebule i czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na oleju. Ostudź. Wyrób z podduszonymi liśćmi, mielonym mięsem i jajkami. Przypraw. Farszem napełnij kapustę, przykryj wierzchem. Włóż do garnka, wlej bulion. Duś ok. 45 min.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | z | mięsa

Zobacz również

  • Skład na 5 porcji: ● 500 g mielonego mięsa ● 600 g ziemniaków ● 250 g groszku cukrowego ● 400 g marchewki ● 2 cebule ● jajko ● 2 łyżki musztardy ● 2–3 łyżki bułki tartej ● 10 g masła ● 15 g mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.