Reklama
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (10:05)

    Kebab z sosem tzatziki

Składniki na 4 porcje: produkty podstawowe: 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 4-5 łyżek zimnej wody produkty na sos : 250 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 ogórek, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku przyprawy: 1 łyżka przyprawy do kebabu, sól, pieprz.

Reklama

Agata Skiba z Morawicy

1 Cebulę obieram, siekam i mieszam z mięsem mielonym. Do masy dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wodę. Wsypuję sól, pieprz i przyprawę do kebabu. Dobrze wyrabiam. Długie patyczki oblepiam mięsną masą. Formuję wałeczki. Szaszłyki wkładam na godzinę do lodówki.

2 Ogórek myję, ścieram wraz ze skórką. Dodaję posiekany czosnek i koperek. Dolewam jogurt i majonez. Przyprawiam solą i pieprzem. Kebaby grilluję ok. 10 minut. Podaję z sosem tzatziki.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa, cebula, czerstwa bułka l szklanka mleka, pomidor, jajko, świeży ogórek, rukola, ząbek czosnku, sól, pieprz, puszka kukurydzy, olej do smażenia więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.