Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Klops z jajkiem

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 4 jajka surowe, 4 jajka ugotowane na twardo, 3 kajzerki, cebula, ziemniak, pieprz , sól, oliwa, bułka tarta.

Do mięsa mielonego włóż namoczone bułki, drobno posiekaną cebulę, starty na tarce surowy ziemniak, surowe jajka i przyprawy.

Następnie dokładnie wymieszaj. Wysoką brytfannę wyłóż pergaminem, posmaruj oliwą i posyp bułką tartą.

Reklama

Przełóż mięso i wetknij w nie ugotowane jajka. Całość dokładnie zlep. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez godzinę.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej, 1 cebula, 40 dag mielonego mięsa, 1 jajko, bułka tarta, 4 małe trójkąciki serka topionego, 2 łyżki mąki, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.