Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Klops z jajkiem

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 4 jajka surowe, 4 jajka ugotowane na twardo, 3 kajzerki, cebula, ziemniak, pieprz , sól, oliwa, bułka tarta.

Do mięsa mielonego włóż namoczone bułki, drobno posiekaną cebulę, starty na tarce surowy ziemniak, surowe jajka i przyprawy.

Następnie dokładnie wymieszaj. Wysoką brytfannę wyłóż pergaminem, posmaruj oliwą i posyp bułką tartą.

Reklama

Przełóż mięso i wetknij w nie ugotowane jajka. Całość dokładnie zlep. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez godzinę.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu na risotto, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 3 dag suszonych grzybów, 150 ml bulionu, 200 ml białego wytrawnego wina, 6 pomidorów suszonych, 10 dag parmezanu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.