Reklama
  • Piątek, 18 kwietnia 2014 (09:05)

    Klopsiki w ziołach

Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, czerstwa bułka , cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle.

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką. Dodaj jajka, sól i pieprz. Masę wyrób rękami, uformuj kotleciki i obtocz je w tartej bułce. wymieszaną z ziołami.

Reklama

Mięso usmaż z obu stron na oleju. Podawaj z makaronem.

Na żywo
Więcej na temat:klopsiki | zioła

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mieszanego mięsa mielonego, 1/2 główki kapusty, 2 małe cebule, 75 dag ziemniaków, 1 puszka pomidorów, 20 dag tartego sera gouda, 1 ząbek czosnku, po 1/2 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.