Reklama
  • Poniedziałek, 16 września 2013 (11:00)

    Klopsiki z czosnkiem

Składniki: cebula, czosnek, marchewka, seler naciowy, 3 pomidory, pół puszki kukurydzy, olej, 30 dag mielonego mięsa, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, op. makaronu spaghetti, 3/4 szkl. bulionu mięsnego, koncentrat pomidorowy, ser żółty

Przygotowanie: Pokrój marchewkę, seler, cebulę. Pomidory obierz i pokrój. Składniki podsmaż, dodaj kukurydzę i duś do miękkości. Wlej bulion, dodaj koncentrat i przypraw sos.

Reklama

Mięso wymieszaj z bułką tartą, przypraw. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż na oleju. Włóż do sosu, podgrzej. Ugotuj makaron, odcedź. Ser żółty pokrój w słupki. Makaron polej sosem, posyp serem, udekoruj bazylią.

Porcje 4, Przygot. 60 min, Cena 1,80 zł, Kalorie 410 kcal

Takie jest życie
Więcej na temat:klopsiki | Lorie | ceny | z | czosnek | ser żółty

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● duża główka kalafiora ● 400 g mięsa mielonego ● cebula ● jajko ● 30 g bułki tartej ● łyżeczka musztardy ● 50 g sera gouda ● 2 plasterki boczku ● 2 papryczki chili ● sól i pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.