Reklama
  • Poniedziałek, 16 września 2013 (11:00)

    Klopsiki z ziołami

Składniki: 40 dag mielonego mięsa (z drobiu lub wieprzowego), 3 łyżki bułki tartej, 3 cebule, jajko, 4 łyżki posiekanych ziół (natka, majeranek, szczypiorek, bazylia), op. makaronu spaghetti, 2 puszki pomidorów (w kawałkach), sól, pieprz, cukier, olej, świeża i suszona bazylia

Przygotowanie: Do mięsa dodaj bułkę tartą, posiekane zioła, jajko, przypraw masę i wymieszaj. Uformuj maleńkie pulpeciki i obsmaż na oleju na złoty kolor. Przełóż do rondla.

Pozostałe dwie cebule obierz, posiekaj i włóż do garnka z pulpecikami. Dodaj pomidory razem z zalewą. Wsyp szczyptę soli, pieprzu, cukru oraz suszoną bazylię. Duś potrawę około 10-15 minut. Jeszcze raz przypraw do smaku.

Reklama

Makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, rozłóż na talerzach, polej go sosem z pulpecikami. Udekoruj listkami bazylii.

Porcje 5 Przygotowanie 60 min Cena 1,70 zł Kalorie 430 kcal

Takie jest życie
Więcej na temat:klopsiki | z | makaron | Lorie | ceny | zioła

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mięsa mielonego, 2 bułki do hamburgerów, 200 ml sosu tzatziki, 2 liście sałaty, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 1-2 pomidory, pół ogórka, 1 czerwona cebula, granulowany czosnek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.