Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Kolorowe szaszłyki z mięsa mielonego

Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka pietruszki.

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), połowę posiekanego szczypiorku i część bułki tartej. Całość dopraw solą i pieprzem.

Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w pozostałej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i podpiecz w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki.

Reklama

Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i resztą szczypiorku. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej, 1 cebula, 40 dag mielonego mięsa, 1 jajko, bułka tarta, 4 małe trójkąciki serka topionego, 2 łyżki mąki, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.