Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Kotleciki mielone całe w ziołach

Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami.

Reklama

Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami. Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● pół kg mięsa z udźca cielęcego ● puszka kukurydzy ● mały pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki masła ● jajko ● 4 łyżki bułki tartej ● sól ● pieprz ● olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.