Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Kotleciki mielone całe w ziołach

Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami.

Reklama

Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami. Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 bardzo duże czerwone cebule, 40 dag mielonego mięsa indyka (ew. mieszanego mielonego mięsa), 20 dag wędzonego boczku, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 marchewka, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.