Reklama
  • Poniedziałek, 29 września 2014 (11:05)

    Makaron z pulpetami

Składniki na 4 porcje: 340 dag surowej kiełbasy (np. białej) 32-3 łyżki bułki tartej 3olej 350 dag makaronu typu wstążki 31 brokuł 32 ząbki czosnku 31 cukinia 340 dag pomidorów z puszki 3sól, pieprz

czas ok. 50 min; porcja – 450 kcal, cena 4,70 zł

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Reklama

1 Z kiełbasy usuń osłonki. Miąższ kiełbasiany przełóż do miski, wymieszaj z bułką tartą. Dopraw pieprzem i, w razie potrzeby, solą. Z powstałej masy uformuj niewielkie pulpety.

2 Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż przygotowane pulpety, smaż kilka minut na złoty kolor. W garnku zagotuj 3-4 litry wody z solą. Wrzuć makaron i ugotuj do miękkości (według przepisu podanego na opakowaniu). Odcedź na sicie, trzymaj w cieple.

3 Brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć do osobnego garnka z osolonym wrzątkiem i krótko obgotuj. Odlej na sicie. Umytą starannie cukinię pokrój w kostkę. Czosnek obierz, pokrój na kawałki.

4 W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż czosnek, wrzuć cukinię i brokuły. Dodaj pomidory z puszki wraz z zalewą. Całość krótko podduś, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej makaron z pulpetami.

Świat kobiety
Więcej na temat:makaron | z | makarony | Pulpety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag mieszanego mięsa mielonego, 3 cukinie, 2 cebule, 50 dag pomidorów, 1 szklanka tartego żółtego sera, 1/2 pęczka oregano, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.