Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:32)

    Mielone z łopatki z niespodzianką

Solidne kotlety. Robię je dla męża i synów.

z Łopatki i pieczarek

Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza

Reklama

Składniki: pół kg łopatki wieprzowej, bułka tarta, 2 jajka, cebula, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, olej.

Farsz: strąk czerwonej papryki, duża cebula, 30 dag pieczarek, łyżka bułki tartej.

1. Farsz: cebulę obierz, paprykę i pieczarki oczyść, wszystko pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pieczarki. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj paprykę, smaż 3-4 minuty. Dodaj bułkę tartą, wymieszaj, przypraw.

2. Mięso zmiel razem z obraną cebulą i czosnkiem. 5 dag bułki tartej zalej wodą. Gdy napęcznieje, dodaj do mięsa. Wbij jajka, wyrób, przypraw.

3. Z mięsa uformuj placuszki, ułóż farsz. Zlep, formując podłużne kotlety. Obtocz w bułce tartej, smaż na oleju z obydwu stron po ok. 5 minut.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:z | farsz | przepis | Electronic Arts

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Kotlety: 40 dag mielonego mięsa • 2 ząbki czosnku • jajko • 2 łyżki bułki tartej • suszony czosnek niedźwiedzi • chilli. Sos: puszka krojonych pomidorów • czerwona papryka •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.