Reklama
  • Wtorek, 25 listopada 2014 (08:05)

    Mielone z makaronem

Składniki na 6 porcji: ■ 30 dag makaronu kolanka ■ 60 dag mięsa mielonego z łopatki ■ cukinia ■ cebula ■ ząbek czosnku ■ papryka ■ 3 łyżki posiekanego szczypiorku ■ 250 ml przecieru pomidorowego ■ 2 starte kulki mozzarelli ■ 200 ml śmietanki ■ sól ■ pieprz ■ olej

Przygotowanie:

Reklama

➊ Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, mięso podsmaż, a warzywa pokrój na kawałki.

➋ Składniki wymieszaj i ułóż w brytfance nasma rowanej olejem.

➌ Przecier pomidorowy wlej do rondelka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę oraz przyprawy. Podgrzej.

➍ Polej potrawę sosem, posyp mozzarellą i zapiecz w 200°C. Gotową posyp szczypiorkiem.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 390

Super TV
Więcej na temat:mielone | makaron | Lorie | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa, cebula, pieprz, 2 ząbki czosnku, 2 cm korzenia imbiru, 1 jajko, 1/4 szkl. bułki tartej, feta, sól, po 2 łyżki posiekanej mięty, natki i kolendry, cynamon,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.