Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:32)

    Mielone z nadzieniem kapustnym

Rewelacyjne mielone w nieco innej postaci. Dla odmiany.

Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi

Reklama

Składniki: pół kg mielonego mieszanego mięsa, jajko, bułka tarta, vegeta, pieprz, kostka cebulowa i czosnkowa, pół główki kapusty, olej.

1. Kapustę oczyść, poszatkuj. Podlej wodą, ugotuj. Odciśnij z soku. Przypraw do smaku.

2. Mięso wyrób z jajkiem, dwoma łyżkami bułki tartej, przypraw vegetą, pieprzem i pokruszonymi kostkami (cebulową i czosnkową). Z masy uformuj placki, ułóż kapustę, zlep. Kotlety obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | WSI | z

Zobacz również

  • Składniki: po 50 dag mielonego mięsa indyka i łopatki wieprzowej, 5 dag żurawiny suszonej, cebula, 2 ząbki czosnku, 1/3 szklanki bułki tartej, 1/3 szklanki mleka, 6 dag sera żółtego, 2 jajka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.