Reklama
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:19)

    Mielone z piekarnika

Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 2 marchewki, pietruszka, pół papryki czerwonej, 6 pieczarek, cebula, por, dwa jajka, 100 ml słodkiej śmietany 18%, 20 dag szynki gotowanej, 1/3 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz, ostra papryka mielona, curry, olej.

Marchew i pietruszkę, oczyść, zetrzyj na tarce. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w słupki.

Reklama

Na oleju podsmaż pieczarki oraz cebulę. Kiedy odparuje nadmiar wody, włóż warzywa i smaż, aż się zeszklą. Podlej 3 łyżkami śmietany, przypraw.

Do mięsa dodaj jajka, wlej resztę śmietany, warzywa, wsyp posiekaną natkę. Wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem, curry, papryką. Podziel mięso na 2 części.

Każdą rozłóż równomier nie na folii aluminiowej, na wierzchu rozłóż słupki szynki i zwiń w rulony. Ułóż w formach wyłożonych papierem do piecze nia. Piecz około 60 minut w temperaturze 190˚C.

Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 390 kcal. Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa

Takie jest życie
Więcej na temat:pieczarki | ceny | z

Zobacz również

  • Składniki (na 4 porcje) : 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 40 dag pomidorków, 2 cebule, 1/2 pęczka bazylii, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 10 dag owczego sera (np. fety), 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.