Reklama
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:19)

    Mielone z piekarnika

Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 2 marchewki, pietruszka, pół papryki czerwonej, 6 pieczarek, cebula, por, dwa jajka, 100 ml słodkiej śmietany 18%, 20 dag szynki gotowanej, 1/3 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz, ostra papryka mielona, curry, olej.

Marchew i pietruszkę, oczyść, zetrzyj na tarce. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w słupki.

Reklama

Na oleju podsmaż pieczarki oraz cebulę. Kiedy odparuje nadmiar wody, włóż warzywa i smaż, aż się zeszklą. Podlej 3 łyżkami śmietany, przypraw.

Do mięsa dodaj jajka, wlej resztę śmietany, warzywa, wsyp posiekaną natkę. Wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem, curry, papryką. Podziel mięso na 2 części.

Każdą rozłóż równomier nie na folii aluminiowej, na wierzchu rozłóż słupki szynki i zwiń w rulony. Ułóż w formach wyłożonych papierem do piecze nia. Piecz około 60 minut w temperaturze 190˚C.

Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 390 kcal. Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa

Takie jest życie
Więcej na temat:pieczarki | ceny | z

Zobacz również

  • Klopsiki w ziołach

    Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, czerstwa bułka , cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła. więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 16

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.