Reklama
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:19)

    Mielone z piekarnika

Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 2 marchewki, pietruszka, pół papryki czerwonej, 6 pieczarek, cebula, por, dwa jajka, 100 ml słodkiej śmietany 18%, 20 dag szynki gotowanej, 1/3 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz, ostra papryka mielona, curry, olej.

Marchew i pietruszkę, oczyść, zetrzyj na tarce. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w słupki.

Reklama

Na oleju podsmaż pieczarki oraz cebulę. Kiedy odparuje nadmiar wody, włóż warzywa i smaż, aż się zeszklą. Podlej 3 łyżkami śmietany, przypraw.

Do mięsa dodaj jajka, wlej resztę śmietany, warzywa, wsyp posiekaną natkę. Wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem, curry, papryką. Podziel mięso na 2 części.

Każdą rozłóż równomier nie na folii aluminiowej, na wierzchu rozłóż słupki szynki i zwiń w rulony. Ułóż w formach wyłożonych papierem do piecze nia. Piecz około 60 minut w temperaturze 190˚C.

Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 390 kcal. Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa

Takie jest życie
Więcej na temat:pieczarki | ceny | z

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.