Reklama
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Mielone z ziemniakami i ogórkiem

Składniki na 4-6 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 2 cebule, 40 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 5 dag czarnych oliwek bez pestek, 2 papryczki pepperoni, 1 ogórek, olej, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz.

1. Ziemniaki pokroić w łódeczki, podsmażyć na łyżce oleju. Cebule umyć, obrać, posiekać. Osobno podsmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki.

Reklama

2. Papryczki umyć, przeciąć wzdłuż, oczyścić z nasion i drobno posiekać, dodać do mięsa z cebulą, dołożyć oliwki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać z łódeczkami ziemniaczanymi.

3. Ogórek umyć i obieraczką do warzyw pociąć go w paski. Dodać do całości, posypać posiekaną natką.

Nasza rada

Zamiast ogórka możesz dodać fantazyjnie pokrojoną cukinię lub marchewkę. Całość warto posypać tartym parmezanem.

Przygotowanie: ok. 30 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 bardzo duże czerwone cebule, 40 dag mielonego mięsa indyka (ew. mieszanego mielonego mięsa), 20 dag wędzonego boczku, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 marchewka, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.