Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (10:05)

    Mięsne burgery

Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa, cebula, czerstwa bułka l szklanka mleka, pomidor, jajko, świeży ogórek, rukola, ząbek czosnku, sól, pieprz, puszka kukurydzy, olej do smażenia

Bułkę namocz w mleku. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, lekko odciśniętą bułkę i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Mięso podziel na kilka porcji i uformuj kulki. Lekko spłaszcz je ręką i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.

Ogórek, pomidor umyj, osusz i pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy, a rukolę opłucz i odsącz na sitku. Usmażone i wystudzone kotlety przekrój na pół. Na jednej połówce połóż po plasterku pomidora, ogórka i trochę rukoli. Przykryj drugą częścią i udekoruj ziarenkami kukurydzy. Danie możesz podawać z ulubionym sosem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.