Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:49)

    Mięsne sajgonki

Składniki: 70 dag mieszanego mielonego mięsa, pół kapusty pekińskiej, marchewka , cebula, 5-6 grzybków mun, opakowanie makaronu ryżowego, 2 łyżki sosu sojowego, olej, jajko, pieprz. Ciasto filo: 3 szklanki mąki, 4 łyżki oliwy, sól

Przygotowanie: Grzybki mun zalej wrzącą wodą, odstaw. Gdy napęcznieją, osącz, pokrój. Makaron ryżowy również zalej wrzątkiem, odstaw na 3-4 minuty, osącz, pokrój. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Kapustę oczyść, posiekaj.

Reklama

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, podsmaż. Przypraw. Dodaj marchewkę, kapustę i grzybki, wymieszaj. Dodaj makaron i jajko, przypraw sosem sojowym, wymieszaj.

Ciasto filo: mąkę przesiej, dodaj oliwę, szklankę ciepłej wody i szczyptę soli, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, podziel na prostokąty.

Na każdym kawałku ciasta ułóż farsz, zwiń, formując sajgonki. Zlep. Olej rozgrzej na patelni, usmaż sajgonki na złoto. Osącz.

Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ciasto | olej | sajgonki | ciasta | ciasto filo

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.