Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:00)

    Mięso mielone w bakłażanie

Składniki: 30 dag mięsa mielonego, bakłażan, sól, 2 łyżki kaszy kuskus, 2 ząbki czosnku, cebula,olej, jajko

Bakłażana pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Posyp solą i odstaw na 30 minut. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz i obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Kaszę kuskus przygotuj wg zaleceń producenta. Odcedź i połącz ją z mięsem. Na patelnię wlej olej i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę. Przestudź i połącz z masą mięsną.

Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj. Na każdym plastrze bakłażana rozsmaruj 2 łyżki farszu i zwiń w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem. Ułóż roladki i zapiekaj przez 40 minut w 180°C.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● pół kg mięsa z udźca cielęcego ● puszka kukurydzy ● mały pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki masła ● jajko ● 4 łyżki bułki tartej ● sól ● pieprz ● olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.