Reklama
  • Wtorek, 9 lipca 2013 (12:39)

    Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą

Składniki na 4 porcje: 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego,s 1/2 główki czerwonej kapusty , pieprz, sól, olej, ocet , 1 i 1/2 szklanki ryżu , 2 ząbki czosnku.

Reklama

PRZYGOTOWANIE:

1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa, wymieszaj z przyprawami i usmaż na patelni.

2. Kapustę poszatkuj i umieść w garnku z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją delikatnie. Następnie dolej około 1/3 szklanki wody, odrobinę octu i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw kapustę do smaku.

3. Gdy będzie gotowa, dodaj usmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw.

4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

5. Gotowy ułóż na środku talerzy. Wokół usyp wieniec mięsno-warzywny. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem.

Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

Super TV
Więcej na temat:mięso mielone | mięso | z | mięsa

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.