Reklama
  • Środa, 30 września 2015 (11:00)

    Papryka faszerowana mięsem

●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku ●2 łyżki masła ●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka

Reklama

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

4 porcje, przygotowanie: ok. 30 min + czas zapiekania; cena porcji: ok. 5 zł

1 Rozgrzej piekarnik do temp. 180ºC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.

2 Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.

3 Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.

4 Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki.

Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:papryka | papryki | mięsa | mięso

Zobacz również

  • Skład na 5 porcji: ● 500 g mielonego mięsa ● 600 g ziemniaków ● 250 g groszku cukrowego ● 400 g marchewki ● 2 cebule ● jajko ● 2 łyżki musztardy ● 2–3 łyżki bułki tartej ● 10 g masła ● 15 g mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.