Reklama
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Pieczeń rzymska z serem i papryką

Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego i wołowego • kajzerka • jajko • 3 łyżki natki pietruszki • 10 plastrów sera żółtego • 2 papryki • cebula • 3-4 ząbki czosnku • łyżka oliwy • sól • pieprz • 3 łyżki musztardy.

1 Kajzerkę namocz. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, czosnek i odciśniętą bułkę. Wymieszaj, dopraw. Część mięsa wyłóż na blaszkę, posmaruj musztardą, połóż ser, pokrojoną paprykę i natkę.

2 Przykryj drugą częścią mięsa, uformuj rulon. Wierzch posmaruj oliwą, przykryj, piecz 60 minut w temp. 180°C.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● pół kg mięsa z udźca cielęcego ● puszka kukurydzy ● mały pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki masła ● jajko ● 4 łyżki bułki tartej ● sól ● pieprz ● olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.