Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego 2017 (09:05)

    Pikantne kotleciki

Składniki: 60 dag mięsa mielonego, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki, mleko, 1 papryczka chili, 1 kajzerka, 1 jajko, korzeń imbiru ok. 2 cm, cynamon , sól, pieprz

1. Mięso przełóż do miski. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Natkę opłucz, osusz. 2-3 gałązki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Chili pozbaw pesteczek, pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa razem z posiekaną natką.

2. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Masę dopraw startym imbirem, cynamonem, solą i pieprzem. Wyrób, uformuj małe kotleciki. Ułóż je na blasze. Piecz w 180 st. 30 min.

Reklama

6 porcji, czas 45 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.