Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja 2014 (14:05)

    Pomidorowe pulpety

Składniki: 60 dag mięsa mielonego drobiowego, jajko, ok. 1/2 szklanki bułki tartej, przyprawa do mięsa mielonego, puszka pomidorów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, marchewka, mała papryka, kawałek selera, kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych, łyżka mąki ziemniaczanej, sól i pieprz, olej.

Przygotowanie 40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.

Reklama

1. Mięso mieszam z posiekanym czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, przyprawą. Formuję pulpety. Gotuję ok. 10 min w wodzie z zielem i listkiem laurowym.

2. Cebulę pokrojoną w piórka duszę na oleju. Dodaję pokrojoną paprykę. Smażę.

3. Dolewam wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucam pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodaję pomidory, zagęszczam mąką, doprawiam. Wrzucam pulpety, gotuję jeszcze 10 min.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przyrządzą je bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Teresa Murowana z Klonowa

Więcej na temat:Pulpety | koszt | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.