Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja 2014 (14:05)

    Pomidorowe pulpety

Składniki: 60 dag mięsa mielonego drobiowego, jajko, ok. 1/2 szklanki bułki tartej, przyprawa do mięsa mielonego, puszka pomidorów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, marchewka, mała papryka, kawałek selera, kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych, łyżka mąki ziemniaczanej, sól i pieprz, olej.

Przygotowanie 40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.

Reklama

1. Mięso mieszam z posiekanym czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, przyprawą. Formuję pulpety. Gotuję ok. 10 min w wodzie z zielem i listkiem laurowym.

2. Cebulę pokrojoną w piórka duszę na oleju. Dodaję pokrojoną paprykę. Smażę.

3. Dolewam wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucam pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodaję pomidory, zagęszczam mąką, doprawiam. Wrzucam pulpety, gotuję jeszcze 10 min.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przyrządzą je bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Teresa Murowana z Klonowa

Więcej na temat:Pulpety | koszt | przepis

Zobacz również

  • Sładniki: 2 kromki pieczywa tostowego, 100 ml śmietany 12 proc., 400 g mielonego mięsa z indyka, sól, pieprz, 1 łyżka cukru, 1 cukinia, 4 podłużne plastry boczku, 30 ml oleju, 1 cebula, 2-3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.