Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Potrawka z dyni z pulpetami

Składniki (4 porcje): ● 400 g dyni ● 100 ml mleka ● duża pierś kurczaka ● garść ryżu ● łyżka posiekanej natki pietruszki ● średnia marchewka ● małe jajko ● sól ● pieprz.

Reklama

1 Dynię umyj i obierz ze skórki. Na patelnię wlej mleko i duś w nim dynię na półtwardo.

2 Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie, odsącz.

3 Pierś z kurczaka zmiel lub bardzo drobno posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce. Zmieszaj mięso, marchew, ostudzony ryż, natkę pietruszki i przypraw do smaku. Wyrabiaj średniej wielkości kulki.

4 Pulpety gotuj w lekko osolonej wodzie (możesz też je gotować w bulionie warzywnym).

5 Dynię na patelni podgrzej, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Wyłóż na wierzch pulpety. Podawaj gorące z zestawem surówek.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu na risotto, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 3 dag suszonych grzybów, 150 ml bulionu, 200 ml białego wytrawnego wina, 6 pomidorów suszonych, 10 dag parmezanu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.