Reklama
  • Czwartek, 8 września 2016 (13:05)

    Pulpeciki z makaronem

Składniki na 4 porcje: Makaron spaghetti • 25 dag pomidorków koktajlowych • 1/2 pęczka natki pietruszki • 3 łyżki oleju czosnkowego • 5 dag orzeszków piniowych. Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo–wieprzowego • 1 jajko • 2 łyżki startego parmezanu • 3 łyżki bułki tartej • cebula • olej do smażenia sól • pieprz.

Reklama

1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj z jajkiem, parmezanem, bułką tartą, podsmażoną cebulą, solą i pieprzem. Formuj niewielkie kulki, a następnie smaż je na rozgrzanym oleju.

2 Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Natkę pietruszki, orzeszki, olej czosnkowy sól i pieprz włóż do miski i zmiksuj blenderem.

3 Na oleju podsmaż pomidorki, dodaj do nich pulpeciki i pesto z pietruszki, przypraw do smaku, a potem całość duś 5 minut. Sos podawaj z ugotowanym makaronem udekorowany natką pietruszki.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa, cebula, pieprz, 2 ząbki czosnku, 2 cm korzenia imbiru, 1 jajko, 1/4 szkl. bułki tartej, feta, sól, po 2 łyżki posiekanej mięty, natki i kolendry, cynamon,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.