Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Pulpeciki zapiekane z mozzarellą i otrębami

Składniki: • 30 dag mięsa mielonego • pół pora • cukinia • marchewka • pół bakłażana • czerwona papryka • jajko • 2 łyżki otrębów owsianych • sól • pieprz • czosnek • ostra papryka • świeża bazylia • 20 dag mozzarelli

1. Mięso wymieszaj z pokrojonym w półtalarki porem wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżką wody i posiekanej bazylii, solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.

Reklama

2. Bakłażana, cukinię i paprykę potnij w kostkę.

3. Marchewkę zetrzyj na tarce, po czym przesmaż na oliwie i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.

4. Ułóż w brytfance pulpety z wymieszanymi warzywami, pokryte pokrojoną mozzarellą. Piecz całość 20 minut w 180°C.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.