Reklama
  • Środa, 9 listopada 2016 (15:00)

    Pulpeciki ze szpinakiem

Składniki na 8 sztuk: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 10 dag sera gouda, 20 dag kurek, 1 paczka mrożonego szpinaku, po 200 ml bulionu i śmietany 18 proc. , 2-3 ząbki czosnku, 6 łyżek kaszy manny, sól, pieprz, 3 łyżki masła, olej do smażenia, kilka gałązek natki pietruszki.

1. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem, 2 łyżkami kaszy manny i 2 łyżkami śmietany. Doprawić.

Reklama

2. Na 1 łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i rozmrożony szpinak, doprawić, wystudzić, wymieszać z mięsem. Formować kulki, każdą obtoczyć w reszcie kaszy, zrumienić na oleju.

3. Kurki oczyścić, przesmażyć na reszcie masła. Dodać bulion i śmietanę, doprawić, dodać klopsy, dusić 10 min, posypać natką.

Nasza rada

Śmietanę zahartuj przed dodaniem do sosu, inaczej się zwarzy. Sos można podostrzyć roztartym ząbkiem czosnku.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • 2 kromki chleba tostowego, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 80 dag mieszanego mielonego mięsa, 12,5 dag żółtego sera, sól, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pieprz, po 1/2 pęczka rozmarynu i natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.