Reklama
  • Środa, 28 września 2016 (08:05)

    Pulpety w sosie paprykowym

Składniki na 4 porcje: 75 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 czerwone papryki, 2 cebule, 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz.

1. Bułkę namoczyć w mleku. Papryki umyć, oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. 3/4 cebuli i czosnek zeszklić na maśle.

2. Do cebuli dodać paprykę, podsmażyć, dolać bulion, dusić ok. 15 min, całość zmiksować, doprawić papryką, solą oraz pieprzem.

Reklama

3. Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką i pozostałą cebulą, doprawić solą i pieprzem. Z masy formować nieduże pulpeciki i wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut. Tuż przed podaniem polać sosem z papryki.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa, cebula, pieprz, 2 ząbki czosnku, 2 cm korzenia imbiru, 1 jajko, 1/4 szkl. bułki tartej, feta, sól, po 2 łyżki posiekanej mięty, natki i kolendry, cynamon,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.