Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Pulpety wołowe w sosie

Składniki na 4 porcje: • pół kg mielonego mięsa wołowego • papryczka chili • 2 ząbki czosnku • 2 szalotki • puszka pomidorów pelati • sól • pieprz • suszona kolendra i bazylia • mąka • olej.

1. Posiekaną papryczkę, czosnek i cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Poczekaj, aż składniki ostygną, i wymieszaj je z mięsem mielonym, solą oraz pieprzem.

Reklama

2. Uformuj małe kulki, obtocz je w niewielkiej ilości mąki, po czym przesmaż na oleju.

3. Zalej całość pokrojonymi w kostkę pomidorami z sosem z puszki. Dosyp kolendrę, bazylię, sól i pieprz.

4. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu na risotto, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 3 dag suszonych grzybów, 150 ml bulionu, 200 ml białego wytrawnego wina, 6 pomidorów suszonych, 10 dag parmezanu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.