Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Pulpety wołowe w sosie

Składniki na 4 porcje: • pół kg mielonego mięsa wołowego • papryczka chili • 2 ząbki czosnku • 2 szalotki • puszka pomidorów pelati • sól • pieprz • suszona kolendra i bazylia • mąka • olej.

1. Posiekaną papryczkę, czosnek i cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Poczekaj, aż składniki ostygną, i wymieszaj je z mięsem mielonym, solą oraz pieprzem.

Reklama

2. Uformuj małe kulki, obtocz je w niewielkiej ilości mąki, po czym przesmaż na oleju.

3. Zalej całość pokrojonymi w kostkę pomidorami z sosem z puszki. Dosyp kolendrę, bazylię, sól i pieprz.

4. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.