Reklama
  • Poniedziałek, 8 września 2014 (08:00)

    Pulpety z fasolą w sosie pomidorowym

Pół kg mięsa mielonego wieprzo wo-wołowego, jajko, czerstwa kajzerka, 3 cebule, mleko, 2 strąki czerwonej papryki, 30 dag piecza rek, 1-2 łyżki mąki, puszka czerwonej fasoli, pół słoiczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej

Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

Reklama

1 Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Mięso mielone wyrób z cebulą, kajzerką i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj pulpe ciki. Obtocz w mące, usmaż ze wszystkich stron na oleju.

2 Pieczarki oczyść, pokrój w paski, podsmaż na oleju, zdejmij. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, papryki w pas- ki, podsmaż razem z cebulami na patelni po pieczarkach.

3 Do rondla wlej szklankę wody, zagotuj. Włóż klopsiki, pieczarki, cebulę z papryką, dodaj koncentrat pomidorowy i odcedzoną czerwoną fasolę, posyp solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przypraw do smaku.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Pulpety | pieczarki | bieniek | przepis | Zofia | z

Zobacz również

  • Składniki: 2 bakłażany, 5 łyżek oliwy, 1 cebula, 1 zą bek czosnku, olej, 30 dag mielonej wołowiny, pieprz, 1 łyżka koncentratu pomid., zioła prowansalskie, 1 op. mieszanych sałat z roszponką, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.