Reklama
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Pyszne pieczarki z mielonym mięsem

Składniki: 20 średnich pieczarek, pół kg mięsa mielonego, duża cebula, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, olej

1Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą, startą na tarce cebulę i przypraw farsz do smaku. 2Pieczarki umyj, osusz, wykrój nóżki. Kapelusze napełnij masą mięsną. Grzyby zanurzaj w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. 3W rondlu o grubym dnie rozgrzej dużą porcję oleju do głębokiego smażenia. Porcjami wkładaj pieczarki i smaż kilka minut ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami oraz surówką.

Reklama

Porcje 10, Przygotowanie 40 min, Cena 1,50 zł, Kalorie 450 kcal

Przepis przysłała Maria Smolarek z Ostrzeszowa

Bella Relaks
Więcej na temat:pieczarki | Lorie | ceny | przepis | Smolarek | z | mięsa | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 400 g dyni ● 100 ml mleka ● duża pierś kurczaka ● garść ryżu ● łyżka posiekanej natki pietruszki ● średnia marchewka ● małe jajko ● sól ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.