Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (15:05)

    Rolada drobiowa z pieczarkami

Składniki na 10 porcji: • kilogram mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 1/4 szklanki tartej bułki • pół szklanki mielonego siemienia lnianego • sól • mielony czarny pieprz • 30 dag pieczarek • żółta papryka • cebula • olej.

1. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili dorzuć drobno pokrojone pieczarki i paprykę. Całość chwilę przesmaż i ostudź.

Reklama

2. Mięso dopraw solą oraz pieprzem. Połącz z jajkami, bułką tartą i siemieniem lnianym. Dodaj podsmażone składniki i dokładnie wymieszaj.

3. Uformuj roladę, włóż do foremki i wstaw na ok. godzinę do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa, cebula, czerstwa bułka l szklanka mleka, pomidor, jajko, świeży ogórek, rukola, ząbek czosnku, sól, pieprz, puszka kukurydzy, olej do smażenia więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.