Reklama
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (09:05)

    Rolada z parówki i sałaty

Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego, 3 parówki, 3-4 liście sałaty lodowej, kapusty włoskiej lub kapusty pekińskiej, cebula, czerstwa bułeczka, pół szklanki mleka, jajko, sól, pieprz, olej, bułka tarta

Przygotowanie: Bułeczkę zalej mlekiem. Kiedy namięknie, odciśnij, włóż do mięsa. Wbij jajko, wsyp obraną, pokrojoną cebulę.

Reklama

Mięso przypraw solą, pieprzem. Parówki owiń sałatą lub kapustą włoską. 2Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż parówki i zwiń w rulon. Obtocz w bułce tartej i obsmaż na oleju lub upiecz w piekarniku.

Porcje 5, Przygotowanie 60 min, Cena 1,70 zł, Kalorie 280 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:rolada | Lorie | ceny | sałaty | z

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.