Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Rolada ziołowa z mięsa mielonego

Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 4 marchewki, 20 dag boczku, cebula, kilka pieczarek, 2 łyżki masła, posiekana natka pietruszki, 2 jajka, sól, pieprz, śmietana.

Mięso wymieszaj z jajkami, śmietaną, solą i pieprzem. Boczek i pieczarki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło.

Podsmaż cebulę i boczek. Dodaj plasterki ugotowanej marchewki i pieczarki. Dopraw i podsmaż.

Reklama

Masę mięsną rozsmaruj na kawałku pergaminu. Wyłóż przygotowane nadzienie i zwiń. Następnie obtocz w natce pietruszki.

Piecz 50 minut w temp. 180°C.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag świeżej brukselki, cukier, 40 dag mielonej łopatki, olej, 3 duże cebule, 2-3 marchewki, 1 kajzerka, mleko, jajko, 1 puszka pomidorów w zalewie, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.