Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Rolada ziołowa z mięsa mielonego

Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 4 marchewki, 20 dag boczku, cebula, kilka pieczarek, 2 łyżki masła, posiekana natka pietruszki, 2 jajka, sól, pieprz, śmietana.

Mięso wymieszaj z jajkami, śmietaną, solą i pieprzem. Boczek i pieczarki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło.

Podsmaż cebulę i boczek. Dodaj plasterki ugotowanej marchewki i pieczarki. Dopraw i podsmaż.

Reklama

Masę mięsną rozsmaruj na kawałku pergaminu. Wyłóż przygotowane nadzienie i zwiń. Następnie obtocz w natce pietruszki.

Piecz 50 minut w temp. 180°C.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu na risotto, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 3 dag suszonych grzybów, 150 ml bulionu, 200 ml białego wytrawnego wina, 6 pomidorów suszonych, 10 dag parmezanu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.