Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Rolada ziołowa z mięsa mielonego

Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 4 marchewki, 20 dag boczku, cebula, kilka pieczarek, 2 łyżki masła, posiekana natka pietruszki, 2 jajka, sól, pieprz, śmietana.

Mięso wymieszaj z jajkami, śmietaną, solą i pieprzem. Boczek i pieczarki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło.

Podsmaż cebulę i boczek. Dodaj plasterki ugotowanej marchewki i pieczarki. Dopraw i podsmaż.

Reklama

Masę mięsną rozsmaruj na kawałku pergaminu. Wyłóż przygotowane nadzienie i zwiń. Następnie obtocz w natce pietruszki.

Piecz 50 minut w temp. 180°C.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.