Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Roladki bakłażanowe z mięsem

Składniki dla 4 osób: 2 bakłażany • 50 dag mięsa mielonego • cebula • 2 łyżki ketchupu • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • mieszanka sałat • 2 łyżki oliwy • olej • ostra i słodka papryka • sól • pieprz.

Reklama

1 Bakłażana umyj, pokrój w plastry wzdłuż, posól, odstaw na 30 minut. Osusz, posmaruj oliwą, układaj na patelni grillowej, smaż 5 minut z każdej strony. Odstaw do wystygnięcia.

2 Usmaż cebulę, mięso, czosnek. Dodaj ketchup, koncentrat, przyprawy. Nakładaj farsz, zwijaj roladki, spinaj wykałaczką. Zapiekaj 10 minut w 190°C. Podawaj z mieszanką sałat.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej, 1 cebula, 40 dag mielonego mięsa, 1 jajko, bułka tarta, 4 małe trójkąciki serka topionego, 2 łyżki mąki, mielona papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.