Reklama
  • Piątek, 26 lipca 2013 (08:00)

    Roladki z warzywami

Składniki: ● opakowanie lasagne ● 20 dag mielonego mięsa ● cebula ● dymka ● żółta i zielona papryka ● 2 pomidory ● szkl. bulionu warzywnego ● olej ● sól, mielony biały pieprz, szczypta cukru ● 2 dag masła ● sałatka jako dodatek

Zrób farsz: posiekaj cebulę oraz dymkę. Papryki, pomidory umyj, usuń pestki, pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę i mięso, dodaj bulion, podgotuj.

Reklama

Dodaj 1/2 pomidorów oraz papryki. Uduś, odparuj. Zestaw, dodaj dymkę. Ponownie dopraw do smaku.

Lasagne ugotuj al dente. Na płatach makaronu rozłóż farsz i zwiń w roladki.

Obsmaż je na oleju na złoto, podaj z resztą warzyw i dowolną sałatką.

Świat kobiety
Więcej na temat:roladki | lasagne | Zr | z

Zobacz również

  • •60 dag mielonego mięsa indyka •15 dag szpinaku mrożonego •2 marchewki •1 cebula •1 czerstwa bułeczka •1 jajko •1 ząbek czosnku •gałka muszkatołowa •sól, pieprz •olej do smażenia •bułka do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.