Reklama
  • Piątek, 26 lipca 2013 (08:00)

    Roladki z warzywami

Składniki: ● opakowanie lasagne ● 20 dag mielonego mięsa ● cebula ● dymka ● żółta i zielona papryka ● 2 pomidory ● szkl. bulionu warzywnego ● olej ● sól, mielony biały pieprz, szczypta cukru ● 2 dag masła ● sałatka jako dodatek

Zrób farsz: posiekaj cebulę oraz dymkę. Papryki, pomidory umyj, usuń pestki, pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę i mięso, dodaj bulion, podgotuj.

Reklama

Dodaj 1/2 pomidorów oraz papryki. Uduś, odparuj. Zestaw, dodaj dymkę. Ponownie dopraw do smaku.

Lasagne ugotuj al dente. Na płatach makaronu rozłóż farsz i zwiń w roladki.

Obsmaż je na oleju na złoto, podaj z resztą warzyw i dowolną sałatką.

Świat kobiety
Więcej na temat:roladki | lasagne | Zr | z

Zobacz również

  • Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, 10 dag pieczarek, cebula, młoda cukinia, 2 łyżki keczupu, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 ml bulionu, łyżeczka ziół prowansalskich, 10 czarnych... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.