Reklama
  • Poniedziałek, 2 lutego 2015 (13:05)

    Rożki z mielonego mięsa

Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego (lub drobiowego), duża cebula, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, bułka tarta, jajko, mąka, olej, rożki waflowe (do lodów).

Reklama

1. Cebulę obierz, drobniutko pokrój i podsmaż na oleju. Włóż mielone mięso i znów smaż chwilę, mieszając. Ostudź.

2. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej, wsyp do mięsa. Wymieszaj masę i przypraw nadzienie.

3. Przygotowanym farszem napełnij rożki waflowe. Lekko je zwilż. Każdy obtocz najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na gorącym oleju, aż będą rumiane.

4. O smaku potrawy decydują przyprawy. Możesz więc dodać do nadzienia trochę posiekanej zieleniny oraz aromatyczne zioła. Farsz do rożków możesz przyrządzić także z kapusty, pieczarek, soczewicy.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Bella Relaks
Więcej na temat:mięsa | przepis | rożki | FA | z | mięso | mielone

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.